单元考点测试

练习题 时间:2019-11-04 我要投稿
【xiaoxue.ruiwen.com - 练习题】

  听力部分

  I.选出你所听到的单词.(每小题1分,共5分)

  ( )1. A. teacher B. driver C. farmer

  ( )2. A. bird B. skirt C. shirt

  ( )3. A. car B. hard C. march

  ( )4. A. same B. game C. cake

  ( )5. A. play B. say C. stay

  Ⅱ.选出你所听到的短语或句子.(每小题2分,共10分)

  ( )1. A. I'm a teacher. B. She's a worker.

  C. He's a farmer. D. She's a doctor.

  ( )2. A. What do you do? B. How do you do?

  C. Where do you do? D. Who do you do?

  ( )3. A. Where does he work? B. What does she do?

  C. What is he? D. What is she?

  ( )4. A. Kate teaches English. B. Kate teaches China.

  C. Kate is in China. D. Kate speaks Chinese.

  ( )5. A. in the morning B. in the evening

  C. Good morning D. Good evening

  Ⅲ.找出画线部分读音与其他三个不同的单词.(每小题1分,共10分)

  ( )1. A. pen B. desk C. evening D. seven

  ( )2. A. cat B. same C. apple D. hat

  ( )3. A. says B. day C. play D. stay

  ( )4. A. worker B. mother C. father D. hers

  ( )5. A. some B. come C. must D. duty

  ( )6. A. worker B. morning C. for D. forty

  ( )7. A. machine B. watch C. teach D. march

  ( )8. A. thank B. father C. brother D. mother

  ( )9. A. dear B. early C. hear D. near

  ( )10. A. other B. open C. close D. old

  Ⅳ.写出下列词的相应形式.(每小题1.5分,共15分)

  1.drive(名词)_________ 2.study(第三人称单数)______

  3.friend(形容词)_______ 4.same(反义词)_______

  5.much(反义词)_______ 6.says(音标)_______

  7.swim(现在分词)_______ 8.begin(现在分词)_______

  9.America(形容词)_______ 10.teacher(动词)_______

  Ⅴ.选择填空.(每小题2分,共20分)

  ( )1. Kate works _______a school. Her father works _________ a farm.

  A. in; in B. in; on C. on; in D. on; on

  ( )2.—_____do you teach?

  —I teach Chinese.

  A. Where B. Who C. What D. Which

  ( )3.—What do you do?

  —______

  A. How do you do? B. Yes, I do.

  C. I'm a worker. D. I work in a shop.

  ( )4. It's _____turn now, Lucy.

  A. you B. yours C. your D. you're

  ( )5. —Do you like _______ in China?

  —Yes, I________.

  A. working; do B. work;do

  C. to work; like D. working; am

  ( )6. —What _____ your brother do?

  —He _____ a teacher.

  A. does; does B. do; do

  C. do; is D. does; is

  ( )7. A Chinese teacher ________ Chinese ________ a school.

  A.teach; in B. teaches; in

  C.teachs; at D. teacher; in

  ( )8. He can speak Chinese, but not________.

  A. many B. any C. much D little

  ( )9. — I'd like some books.

  —________do you want?

  A. How many B. How much C. What D. Which

  ( )10. Does Uncle Wang have_________?

  A. some children B. any children

  C. some boys D. any childs

  Ⅵ.按要求转换下列句型.(每空2分,共30分)

  1.Kate teaches English in the school.(就画线部分提问)

  ___________ ___________Kate ________ in the school?

  2.Peter is a doctor.(就画线部分提问)

  ________ ________Peter?

  3.Tom works on a farm.(就画线部分提问)

  _______ _____Tom_______?

  4.What is Mary?(同义句转换)

  ______ ______Mary_______?

  5.She does her homework every day.(改为一般疑问句)

  _____ she _____ her homework every day?

  6.She speaks Chinese very well.(改为否定句)

  She_______ _________Chinese very well.

  Ⅶ.阅读理解.(每小题2分,共10分)

  Lucy is an American girl. She has a twin sister. They look the same. They live in Guilin with their parents. Her father works in a factory. Her mother is an English teacher in our school. She's friendly to us and we love her very much. Lucy and Lily are our classmates. They like Chinese food very much. But they can't speak Chinese very well.

  根据短文内容,判断句子的正(√)误(×).

  ( )1. They're from America.

  ( )2. Lucy's sister is Lily.

  ( )3. Lucy's mother teaches English.

  ( )4. Lily's father can speak Chinese well.

  ( )5. They don't like Chinese food.

  参考答案

  Ⅰ. 1. B 2. D 3. B 4. A 5. A

  Ⅱ. 1. A 2. A 3. C 4. C 5. D

  Ⅲ. 1. C 2. B 3. A 4. D 5. D 6. A 7. A 8. A 9. B 10. A

  Ⅳ. 1. driver 2. studies 3. friendly 4. different 5. little 6. [sez]

  7. swimming 8. beginning 9. American 10. teach

  Ⅴ. 1. B 2. C 3. C 4. C 5. A 6. D 7. B 8. C 9. A 10. B

  Ⅵ. 1. What does,do 2. What is 3. Where does,work 4. What does,do 5.Does ,do 6. doesn't ,speak

  Ⅶ.1. √ 2. √ 3. √ 4. × 5. ×