八年级英语单元测试

练习题 时间:2019-11-05 我要投稿
【xiaoxue.ruiwen.com - 练习题】

  单元测试

  (B卷)

  一、语音知识 (5%)

  找出下列各组划线部分读音不同于其他三个的词,将其字母标号填入题前括号中,Seeing the doctor 单元测试B。

  [ ]1. A. take B. have C. make D. lake

  [ ]2. A. by B. city C. easy D. tidy

  [ ]3. A. park B. warm C. garden D. hard

  [ ]4. A. rest B. problem C. desk D. less

  [ ]5. A. earth B. early C. heart D. learn

  二、单词拼写 (10%)

  以下所给单词均不完整,从A、B、C 中选出适当的字母或字母组合,使其完整与正确。

  [ ]6. g__den A. ar B. ur C. or

  [ ]7. m__mm__ A. a...e B. u...y C. u...a

  [ ]8. pr__bl__m A. o...e B. o...a C. e...o

  [ ]9. ex__cise A. ir B. ur C. er

  [ ]10. t__dy A. i B. a C. e

  三、词组汉译 (10%)

  将下列词组翻译成汉语。

  11. tidy the garden _______________________

  12. help Dad with the cooking ______________

  13. I am afraid I can't _____________________

  14. do housework _______________________

  15. do something instead __________________

  四、完成句子 (15%)

  根据所给汉语完成下列句子,每空一词。

  16. 如果你想要胖些,你就得多吃些。

  If you want to be ______, you have to eat ______.

  17. 饭前一定要洗手。

  You must ______ your hands before ______.

  18. 我得帮助妈妈做饭。

  I have to ______ Mother ______ the cooking.

  19. 如果她有空,她会来的。

  She ______ come if she ______ free.

  20. 医生仔细地给他做了检查。

  The doctor looked ______ him very ______.

  五、单项选择 (30%)

  从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。

  [ ]21. ______ he ______ to do the washing at home?

  A. Is...have B. Does...have

  C. Does...has D. Is...has

  [ ]22. Mrs Green was in the doctor's room. The doctor

  ______ her carefully.

  A. looked over B. looks over

  C. looked at D. watched

  [ ]23. You'd better ______ too ______.

  A. not to eat...many B. not eat...many

  C. not eat...much D. not to eat...much

  [ ]24. If you take more exercise, you'll feel ______.

  A. more healthier B. much healthyer

  C. more healthyer D. much healthier

  [ ]25. If you want to be ______, you have to eat ______

  food.

  A. thinner...more B. fatter...more

  C. fatter...fewer D. thinner...fewer

  [ ]26. Please keep your classroom ______.

  A. clean B. cleans C. dirty D. cleaning

  [ ]27. Mum asks me to wash ______ and things after

  supper every day.

  A. all plates B. the all plates

  C. all the plates D. the plates all

  [ ]28. After ______, I often have a short rest.

  A. eat B. meals C. meal D. have supper

  [ ]29. When you work in the garden, you can rest every

  ______.

  A. two hours B. two hour

  C. twos hour D. twos hours

  [ ]30. It's good to take exercise ______.

  A. in bed B. at night

  C. in the room D. in the morning

  六、完形填空 (30%)

  阅读下面短文,掌握其大意,然后从四个选项中,选出一个最佳答案,英语试题《Seeing the doctor 单元测试B》。

  Mrs. Green loved flowers and had a small 31 beautiful garden. 32 summer, her roses (玫瑰花) were always the 33 in her town. One summer afternoon someone 34 at her door. She went 35 open the door and saw a little boy outside. He was about seven years 36 37 a big bunch of (一束) beautiful roses in his hand.

  "Good afternoon," he said. "Would you 38 to buy some roses? They are quite 39 . Only five pence 40 a big bunch. They are fresh. I picked them this afternoon."

  [ ]31. A. or B. but C. and D. but also

  [ ]32. A. In B. On C. For D. At

  [ ]33. A. good B. well C. better D. best

  [ ]34. A. opened B. knocks C. knocked D. opens

  [ ]35. A. down B. up C. to D. on

  [ ]36. A. old B. young C. long D. short

  [ ]37. A. with B. on C. in D. for

  [ ]38. A. ask B. tell C. going D. like

  [ ]39. A. nice B. cheap C. clean D. expensive

  [ ]40.A. of B. in C. on D. for

  参 考 答 案

  一、1. B 2. A 3. B 4. B 5. C

  二、6. A 7. B 8. A 9. C 10. A

  三、11. 清洁 (清理) 花园12. 帮助爸爸做饭13. 我恐怕不能14. 做家务15. 改做某事

  四、16. fatter...more 17. wash...meals 18. help...with 19. will...is 20. over...carefully

  五、21. B 22. A 23. C 24. D 25. B 26. A 27. C 28. B 29. A 30. D

  六、31. C 32. A 33. D 34. C 35. C 36. A 37. A 38. D 39. B 40. D