初中英语单元测试

练习题 时间:2019-11-03 我要投稿
【xiaoxue.ruiwen.com - 练习题】

  一、语音知识

  从A、B、C 中找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,A visit to an island 单元测试。

  [ ]1. smell A. vegetable B. interesting C. she

  [ ]2. usually A. tomato B. husband C. table

  [ ]3. pull A. student B. supper C. put

  [ ]4. farthest A. Thursday B. thing C. mother

  [ ]5. cry A. worry B. my C. very

  二、词组英译

  将下列词组翻译成英语。

  6. 立刻;马上 _____________ 7. 不再 _______________ 8. 去最远的岛 _____________ 9. 保持…凉爽 _________ 10. 把…放在树下 ___________

  三、句型转换

  根据括号内的要求,改写句子,每个空格内只填一个单词,使句子意思完整与正确。

  11. He was late for the film because he didn't catch the bus.

  (对划线部分提问)

  ______ ______ he ______ ______ the film.

  12. The bus comes and goes busily. (改为感叹句)

  ______ ______ the bus ______ ______ ______!

  13. Jack always comes to school early in the morning.

  (改为反意疑问句)

  Jack always comes to school early in the morning, ______ _______?

  14. There is something wrong with my radio. (对划线部分提问)

  ______ wrong ______ your radio?

  15. Must we stay here long? (做否定回答)

  ______, you ______.

  四、单项选择

  从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。

  [ ]16. Li Ming said he ______ come with us to the zoo.

  A. may be B. sure C. can D. could

  [ ]17. A picnic is ______ than home cooking.

  A. much interesting B. more interesting C. interesting D. interestinger

  [ ]18. Keep the food ______ or it will get bad.

  A. cool B. hot C. dirty D. healthy

  [ ]19. He is often ______. He has few friends.

  A. along B. loneliness C. alone D. only

  [ ]20. Shall we go to ______ post office or ______ one?

  A. the farthest...the nearest

  B. the nearer...the farthest

  C. the larger...the smallest

  D. the largest...the smaller

  [ ]21. Sometimes we can see ______ on the island.

  A. tiger B. some tiger C. any tigers D. tigers

  [ ]22. Don't play on the street. It's ______.

  A. safe B. dangerous C. not dangerous D. very happy

  [ ]23. When we were young, Mum couldn't leave us by

  ______.

  A. ourselves B. weselves C. ourself D. usselves

  [ ]24. Listen! What's that? I can hear ______.

  A. nothing B. no thing C. something D. anything

  [ ]25. Oh. This island is ______. Let's go to the largest one.

  A. too near B. too small C. too clean D. too far

  五、阅读理解

  先阅读下列短文,然后根据文章内容判断正 (T),误 (F),英语试题《A visit to an island 单元测试》。

  Alice was a nurse at a big hospital. She was twenty-two years old. She was very kind, and all of her patients (病人) liked her very much. One day Alice went out for shopping. When she wanted to cross the street, she saw an old woman waiting to cross a busy street. So Alice went up to help the woman. When Alice was near her, she suddenly laughed and said, "Mrs. Brown! You were my patient in the hospital last year! How are you?"

  Mrs. Brown was very pleased to see her, "I will help you cross the street, Mrs. Brown" said Alice.

  "Oh. It's very nice of you, Alice" Mrs. Brown said, and she walked forward, "No, no, Mrs. Brown," Alice said quickly, "Wait! The light is still red."

  "Oh," Mrs. Brown answered as she walked back, " I can easily cross the street when the light is green."

  [ ]26. Alice was an old nurse.

  [ ]27. Her patients liked her.

  [ ]28. Alice didn't know Mrs. Brown before she met her

  in the street.

  [ ]29. Mrs. Brown wanted to cross the street when the

  light is red.

  [ ]30. There was something wrong with Alice's eyes.

  参 考 答 案

  一、1. A 2. B 3. C 4. C 5. B

  二、6. at once 7. no longer 8. go to the farthest island 9. keep...cool 10. put...under the tree

  三、11. Why was...late for 12. How busily...comes and goes 13. doesn't he 14. What's...with 15. No, needn't

  四、16. D 17. B 18. A 19. C 20. A 21. D 22. B 23. A 24. C 25. B

  五、26. F 27. T 28. F 29. T 30. F